Laserontharen

Ongewenste haargroei kan als storend worden ervaren. Wanneer er sprake is van gepigmenteerde beharing of wanneer het om grote lichaams oppervlakken gaat is ontharen door middel van laser het meest geschikt. Binnen de praktijk zijn er meerdere behandelmogelijkheden voor duurzame ontharing. In onze praktijk kan overbeharing behandeld worden met de Medart Diode Laser of door middel van elektrische epilatie.

Ontstaanswijze overbeharing

Onze haargroei is genetisch bepaald en afhankelijk van leeftijd, ras en hormonale factoren. Over het algemeen zijn er 2 vormen van overbeharing bekend; hypertrichose en hirsutisme.

· Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Hypertrichose komt zowel bij mannen als vrouwen voor en ontstaat in de pubertijd.

· Hirsutisme komt alleen bij vrouwen voor, er verschijnen haren op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar verschijnt er veel en donker haar op plaatsen als de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en de liesstreek.

Intakegesprek

Overbeharing kan verschillende oorzaken hebben. Tijdens het intakegesprek onderzoekt de huidtherapeut uw beharing (welke kleur, dikte, etc) en tevens de huid.

Tevens zal besproken worden hoeveel behandelingen gemiddeld nodig zijn. Dit verschilt per gebied. Het gemiddeld aantal behandelingen ligt tussen de 6-8.

De behandeling van overbeharing door middel van de diodelaser gaat als volgt;

In de praktijk werken we al jaren met de Medart 435 Diodelaser. Deze laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel van 810 nanometeter. De gekoelde kop van de laser wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De puls van de laser duurt slechts een fractie van een seconde. Door het zo kort mogelijk afgeven van de warmte en het gebruik van de gekoelde kop zal de huid in de omgeving van de haar goed beschermd zijn. De laserbundel wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en wordt hier omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje. Hierdoor is het haarzakje niet meer in staat om een nieuwe haar te ontwikkelen.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van elektrische epilatie/laserontharen in het gezicht/hals geheel of gedeeltelijk.

Kijk de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar daarom goed na.

Kosten laserontharing:

Per behandeling vanaf € 60,-

Wil je een afspraak maken?

Heb je vragen over deze behandeling of wil je een afspraak maken met de huidtherapeut, neem dan contact met ons op.

Contact opnemen