Lasertherapie

In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van de Medart 435 Diodelaser, met deze laser kunnen storende vaatafwijkingen zoals couperose, rode adertjes, angiomen (ook wel kersenwratjes of bloedblaasjes genoemd) behandeld worden. Ook is het mogelijk om fijne adertjes op de benen te behandelen.

Wat kunt u van de laserbehandeling verwachten

De adertjes verdwijnen volledig en komen niet terug. Wel kunnen eventueel na verloop van tijd nieuwe adertjes ontstaan. Deze kunnen op dezelfde manier worden verwijderd.

Hoe verloopt de behandeling

De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal in het bloedvaatje. Derode kleurstof van het bloed (hemoglobine) absorbeert deze lichtstraal. Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvatwand, zodat deze zichtbaar verdwijnt. De behandeling is gebaseerd op de absorptie van laserlicht in het bloed. De huid is hierdoor het meest geschikt bij een lichte huid en weinig gebruinde huid. Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever de behandeling.

Hoe lang duurt de behandeling

De MedArt 435 Diodelaser geeft snelle lichtimpulsen, waardoor een groot gebied op de huid snel te behandelen is. Een behandeling in het gezicht duurt 10-20 minuten. Een behandeling van de benen duurt 20-60 minuten.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek wordt uw huid onderzocht en een indicatie gegeven over het aantal behandelingen dat u nodig heeft.

Vergoeding

Enkele zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van vaatafwijkingen in het gelaat. Deze kosten worden doorgaans geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering. Kijk hiervoor uw polisvoorwaarden na.

Kosten lasertherapie:

Vaatjes gelaat per 15 minuten € 65,-
Vaatjes benen per 20 minuten € 95,-

Wil je een afspraak maken?

Heb je vragen over deze behandeling of wil je een afspraak maken met de huidtherapeut, neem dan contact met ons op.

Contact opnemen