Elektrisch ontharen

Ongewenste haargroei kan als storend worden ervaren. Wanneer er sprake is van grijze, witte, blonde of rode haren is elektrische epilatie het meest geschikt. Binnen de praktijk zijn er meerdere behandelmogelijkheden voor duurzame ontharing. In onze praktijk kan overbeharing behandeld worden met elektrische epilatie of met de Medart Diodelaser.

Ontstaanswijze overbeharing

Onze haargroei is genetisch bepaald en afhankelijk van leeftijd, ras en hormonale factoren. Over het algemeen zijn er 2 vormen van overbeharing bekend; hypertrichose en hirsutisme.

  • Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Hypertrichose komt zowel bij mannen als vrouwen voor en ontstaat in de pubertijd.
  • Hirsutisme komt alleen bij vrouwen voor, er verschijnen haren op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar verschijnt er veel en donker haar op plaatsen als de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en de liesstreek.

Intakegesprek

Overbeharing kan verschillende oorzaken hebben. Tijdens het intakegesprek onderzoekt de huidtherapeut uw beharing (welke kleur, dikte, etc) en tevens de huid.

Wanneer blijkt dat elektrische epilatie de beste behandelmethode is voor de beharing die u heeft, zal de huidtherapeut uitleggen hoe deze behandeling in zijn werk gaat en een indicatie geven van de mogelijke behandelduur.

De behandeling van overbeharing door middel van elektrische epilatie gaat als volgt;

Er wordt gebruik gemaakt van een miniscuul naaldje, waarmee de haren één voor één zullen worden behandeld. De huidtherapeut laat het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgende enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en wordt vernietigd. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk niet meer zullen terugkomen.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van elektrische epilatie/laserontharen in het gezicht/hals geheel of gedeeltelijk.
Kijk de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar daarom goed na.

Kosten elektrische epilatie:

Per behandeling € 41,- (30 minuten)

Wil je een afspraak maken?

Heb je vragen over deze behandeling of wil je een afspraak maken met de huidtherapeut, neem dan contact met ons op.

Contact opnemen